sluit

Personeel en salaris

Mensen maken het verschil
Het is een cliché van jewelste, maar wel écht waar. Zonder mensen geen bedrijf: en dus moeten de personeelszaken goed geregeld zijn, het liefst zonder onnodig gedoe en nodeloze tijdsverspilling. Bij Smit & de Wolf nemen we de salarisadministratie uit handen, maar daarnaast adviseren we ook op het gebied van arbeidsrecht. Daarmee besparen we je (heel) veel tijd en energie, maar blijf je wel in charge. Het is tenslotte jouw bedrijf, met jouw mensen.
Gerelateerde werkzaamheden
 • Als de salarisadministratie door Smit & de Wolf wordt uitgevoerd, bespaart u een hoop gedoe én geld. Dankzij onze transparante manier van werken, ervaren salarisadviseurs en waarborging van continuïteit kunt u focussen op wat er echt toe doet: uw onderneming leiden.

  Voordelen:

  -24/7 online inzicht in de salarisadministratie

  -Een vast tarief per loonstrook

  -Geen opstart- of overnamekosten

  -Een vast aanspreekpunt met kennis van zaken

  -Digitaal documenten- en personeelsdossier

  -App met signaleringsfunctie

  -Eenvoudige verlof- en verzuimregistratie

  Het voeren van een salarisadministratie is een nauwkeurige bezigheid en kost een hoop tijd. U kunt het uzelf ook gemakkelijk maken. Als de salarisadministratie wordt uitbesteedt aan Smit en de Wolf, dan weet u zeker dat het tijdig en correct wordt uitgevoerd! Wij verzorgen de loonstroken, loonmutaties, loonaangiftes en jaaropgaven. Daarnaast ondersteunen wij u met HR-administratieve taken. Op deze wijze wordt u totaal ontzorgd.

  Als MKB bedrijf de salarisadministratie uitbesteden

  Om meer tijd over te houden voor uw bedrijfsvoering, kunt u de loonadministratie uitbesteden. Zo bespaart u veel tijd. Niet alleen aan de uitvoer ervan, maar ook aan het bijhouden van kennis en wijzigingen in het arbeidsrecht en cao's. Het is een hele geruststelling als de specialisten van Smit en de Wolf uw salarisadministratie overnemen en zorgen voor de correcte en vlotte afhandeling. Uw administratie uitbesteden aan Smit ende Wolf is eenvoudig. U hoeft enkel de bedrijfs- en medewerkersgegevens aan te leveren en we kunnen van start!

  Salarisadministratie met persoonlijke benadering

  Persoonlijk contact is belangrijk bij salarisadministratie. Omdat we uw bedrijf goed kennen, kunnen onze medewerkers proactief handelen bij bijvoorbeeld wijzigingen in cao's. Bij mutaties of vragen kunt u ons altijd bellen. Onze ervaren salarisadministrateurs staan u direct te woord en lossen eventuele problemen meteen op.

  Salarisadministratie mét HR-administratieve ondersteuning

  Wij bieden de mogelijkheid u te ondersteunen met HR-administratieve taken. Dit helpt u bij het voeren van een perfect HR-beleid. Wij bieden de volgende ondersteuning:

  -Signaalfunctie met betrekking tot de aanzegtermijn van contracten

  -Signaalfunctie met betrekking tot aflopende contracten

  -Registreren van het verzuim in uw Arboportal

  -Aanleveren gegevens voor verzuimverzekering

  -Aanleveren gegevens voor pensioenfonds

  -Het opstellen en beoordelen van arbeidscontracten

  Daarnaast bieden wij met onze app de mogelijkheid tot Employee Self Service (ESS). Dat houdt in dat uw medewerkers zelf verlof kunnen aanvragen, gegevens kunnen wijzigen en loonstroken en jaaropgaven kunnen inzien en downloaden.

  Al interessant vanaf één loonstrook

  De maandelijkse kosten van onze administratie zijn gebaseerd op het aantal loonstroken dat wij verzorgen. Hierdoor is onze salarisadministratie interessant voor zowel grote als kleine bedrijven. We berekenen geen extra kosten voor tussentijdse mutaties of voor de opstart/inrichting van de salarisadministratie.

  Kosten staffel - indicatie (prijspeil 2021 - excl BTW):

  -DGA / 1 werknemer: € 11,50 per loonstrook per maand

  -2 - 50 werknemers: € 10 per loonstrook per maand

  Werkzaamheden welke onder deze vaste kosten van de loonadministratie vallen zijn:

  - Inrichting van de loonadministratie;

  - Verwerken van de maandelijkse mutaties;

  - Indienen van de loonaangifte;

  - Verzorgen van de pensioenaangifte*;

  - Beschikbaar stellen van alle documenten in ons loonportaal (loonjournaalpost, betaallijsten, betaalbestanden, loonstaten enz. enz.);

  - Verwerken van de jaaropgaves.

  *Voor zover digitaal in te zenden zonder portaal van de uitvoerder.

  Contact

  Wilt u exact weten wat het inhoudt om de salarisadministratie uit te besteden en wat de kosten zijn? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wilt u eerst meer informatie over onze dienst en hoe onze salarisadministrateurs voor u aan de slag gaan?

  Bel ons dan via 070-3560795 of mail ons: salarisdesk@smitwolf.nl. We helpen u graag verder!

 • Als werkgever is het lastig om praktisch om te gaan met de vaak complexe wet- en regelgeving van het Nederlandse arbeidsrecht. Wij geven advies over arbeidsrecht en kunnen u ondersteunen op de volgende rechtsgebieden:

  -Arbeidsovereenkomstenrecht

  -Individueel en collectief ontslagrecht

  -Arbeidsvoorwaardenrecht

  -Cao-recht

  -Arbeidsrecht bij overnames en fusies

  -Arbeidsrecht bij ziekte en re-integratie

  -Medezeggenschapsrecht

  Onze arbeidsrechtspecialisten helpen u met praktisch en snel arbeidsrechtadvies van het begin tot het einde van het dienstverband.

  Ondersteuning bij ontslagprocedures

  Het ontslaan van een werknemer, bijvoorbeeld wegens disfunctioneren of een vertrouwensbreuk, is moeilijker geworden. Het aantal ontslagaanvragen dat door de rechter is afgewezen is sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid verdubbeld. Voortaan kan een arbeidscontract pas worden ontbonden bij een uitgebreid personeelsdossier met een uitputtend onderbouwde reden van ontslag. Als u verwikkeld raakt in een lastige ontslagprocedure, dan kunnen onze specialisten u daarbij ondersteunen.

Actualiteiten
Bekijk alle actualiteiten
Branches
Bouw & Installatie Veranderingen en innovatie in de bouw- en installatiesector
Horeca Advies aan hotels, restaurants, cafés en strandpaviljoens
Private Wealth Heldere oplossingen in de toenemende complexiteit rondom private wealth
Technologie, Media & Telecom Het futureproof houden van een bedrijf, van data analytics tot blockchain
Uitzend en detachering Advies op het gebied van investeren en innoveren of de verbreding van uw dienstpakket
Vastgoed Begeleiding bij de financiële, fiscale en juridische aspecten van een onderneming
Bel ons: +31 70 356 0796