Naast een terugkerende verplichting is uw belastingaangifte vooral een mogelijkheid om potentieel fiscaal voordeel voor uw bedrijf te benutten. Onze fiscalisten helpen u graag het maximale uit uw fiscale situatie te halen, bij onder meer de volgende aangiften: inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, loonheffingen, dividendbelasting en schenk- en erfbelasting. BTW Onze btw-specialisten helpen u met al uw vraagstukken op het gebied van uw btw-aangifte. Of u nou elke maand, elk kwartaal of elk jaar aangifte doet of dat het gaat om de overdracht van bijvoorbeeld grond of ontroerend goed, hun kennis op het gebied van btw-tarieven, suppletieaangiftes of het verrekenen van btw zorgt er voor dat uw btw-aangifte altijd op orde is. Inkomstenbelasting De aangifte inkomstenbelasting is het moment om uw fiscale positie te optimaliseren. Door veranderende wet- en regelgeving is de aangifte er niet makkelijker op geworden. Vanuit onze vakkennis geven wij passend advies over uw fiscale situatie. De fiscalisten van Smit & de Wolf kunnen u ondersteunen bij verschillende onderdelen van de aangifte inkomstenbelasting, daarbij tevens rekening houdend met andere fiscale zaken, en zo mogelijk honderden euro’s belastingbesparing voor u realiseren. Vennootschapsbelasting Iedere B.V. is verplicht jaarlijks een aangifte vennootschapsbelasting in te dienen en belasting af te dragen over de gemaakte winst. Er zijn hierbinnen echter legio situaties waarin onze fiscalisten uw B.V. proactief bij kunnen staan en onnodige kosten kunnen voorkomen. Zo helpen we u bijvoorbeeld voorkomen dat u over de verschuldigde belasting ook nog eens 8% belastingrente moet betalen, of in het geval van een eenmalig hoog verlies helpen wij u dit te verrekenen met de winst van het voorgaande jaar, wat u een teruggaaf vennootschapsbelasting oplevert. Onze specialisten staan daarnaast ook klaar voor stichtingen of verenigingen met een vennootschapsbelastingplicht.
Een goede financiële planning helpt u met keuzes maken over uw financiële situatie op korte en lange termijn. Met een financiële planning van Smit & de Wolf krijgt u een helder advies over mogelijk ingrijpende financiële beslissingen, in welke fase van uw leven dan ook. Wij houden rekening met uw wensen en beantwoorden vragen over gebeurtenissen zoals het verkopen van uw bedrijf, vervroegd pensioen of arbeidsongeschiktheid. Dat levert u de zekerheid van een goede financiële onderbouwing op, nog voor u daadwerkelijk voor de keuze staat. Wel zo prettig. Estate planning Als de zaken goed lopen, is het zinvol om te kijken naar estate planning. Op basis van een helder overzicht van uw financiële situatie bekijken we hoe de gunstige bedrijfsresultaten kunnen gebruiken voor het optimaliseren van uw financiële privésituatie. Kunt u bijvoorbeeld een deel van de winst inzetten voor een goede oude dag, schenking of een levensverzekering? Wij helpen u in kaart te brengen wat er mogelijk is, zodat u en uw naasten te allen tijde zoveel mogelijk financiële zekerheid hebben. Huwelijk en overlijden Smit & de Wolf weet als geen ander dat ingrijpende gebeurtenissen als een huwelijk of overlijden nauw verbonden zijn met uw financiële situatie. Omdat u onder de huidige wetgeving automatisch in gemeenschap van goederen trouwt, is het zaak om bij het (eventueel) opstellen van de huwelijkse voorwaarden rekening te houden met de zakelijke gevolgen van het huwelijk. Daarnaast is uw testament van belang als het gaat over de bedrijfsopvolging bij overlijden.
Als u een eigen bedrijf begint, moet u een rechtsvorm kiezen. Maar welke juridische structuur is het meest geschikt? Bij de keuze van de rechtsvorm spelen aspecten als startsituatie, kosten, fiscale en juridische gevolgen een rol. Laat u hierover goed adviseren. We kennen in Nederland verschillende rechtsvormen. De bekendste zijn:
De meeste ondernemers schrijven zich in bij de Kamer van Koophandel en beginnen als eenmanszaak. Bij een eenmanszaak ziet de wet de eigenaar en zijn bedrijf als één persoon. Dit betekent dat u privé aansprakelijk bent, ook bij eventuele schulden of verliezen. Over de winst betaalt u inkomstenbelasting. Daartegenover staat wel dat u van verschillende fiscale voordelen gebruik kunt maken, zoals zelfstandigenaftrek, startersaftrek en versnelde afschrijving. De kosten voor een eenmanszaak zijn relatief laag. Vennootschap onder firma (vof) De vof is eigenlijk een eenmanszaak met meerdere eigenaren. Gaat u met iemand samenwerken, dan is de vof een veelgebruikte rechtsvorm. Net als bij een eenmanszaak bent u aansprakelijk voor schulden en verliezen, ook voor die van de partner. U doet er verstandig aan om een oprichtingsakte te laten opstellen. In deze akte kunt u inbreng, taken, bevoegdheden en een winstverdelingssleutel opnemen. Dit voorkomt veel moeilijkheden bij een eventueel zakelijk geschil. Besloten vennootschap (bv) Bij een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (bv) bent u privé niet aansprakelijk voor schulden die door een bv worden gemaakt. Bij een bv zijn de aandeelhouders de eigenaar van de bv. Daarnaast is er een directeur die de onderneming aanstuurt. De adviseurs van Smit & de Wolf kunnen u ondersteunen bij het kiezen welke rechtsvorm voor u het meest geschikt is. Wij hebben veel ervaring met rechtsvormen, uiteindelijk zijn we zelf ook ondernemers.