sluit
VIA IB 2018
Leestijd:

Wij hebben de vooraf ingevulde aangifte (VIA) machtiging 2018 bij de Belastingdienst aangevraagd. In dit artikel leggen wij kort uit wat de VIA machtiging is, wat wij met deze machtiging doen en hoe u de machtiging kunt activeren.

Wat is de VIA machtiging 2018?

De VIA machtiging is kort gezegd een machtiging waarmee wij gebruik kunnen maken van uw vooraf ingevulde aangifte 2018. Hierin staan verschillende gegevens die wij nodig hebben bij het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting 2018.

Op de website van de Belastingdienst treft u een uitgebreide beschrijving aan van de VIA procedure: link

Wat doen wij met de VIA machtiging 2018?

De VIA is voor ons een hulpmiddel bij het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting 2018. Wij gebruiken de gegevens van de VIA om te controleren of wij alle stukken voor de aangifte ontvangen hebben en om te controleren of de aangifte volledig is ingevuld. Hiermee verkleinen wij de kans dat de Belastingdienst achteraf vragen over de aangifte stelt of dat de Belastingdienst achteraf de aangifte corrigeert.

Hoe activeer ik de VIA machtiging 2018?

De VIA machtiging vragen wij bij de Belastingdienst aan. De Belastingdienst stuurt vervolgens een brief met het formulier “Registratie machtiging intermediair goedkeuren” naar u toe. In deze brief geeft de Belastingdienst algemene informatie over de VIA machtiging en wordt uitgelegd hoe de machtiging geactiveerd kan worden.

Als u akkoord gaat met de machtiging, stuur dan het formulier met QR-code zo spoedig mogelijk naar ons door:

  • mail
  • telefoon: 070-3560795
  • whatsapp: +31654322917 (tip: maak een foto van de QR code en app deze naar ons !)

Doe dit ruim voor de datum die op de brief staat. Op het formulier staat een QR-code waarmee wij de registratie activeren. Hierna kunnen wij de vooraf ingevulde aangifte ophalen met onze software.

Let op vervaldatum!

De QR-code is beperkt geldig! Zorg er dus voor dat de QR-code tijdig in ons bezit is. De uiterste activeringsdatum vindt u op het formulier “Registratie machtiging intermediair goedkeuren

Indien u een brief ontvangt en wij niet (meer) uw aangifte inkomstenbelasting verzorgen, laat het dan ook even weten. Wij zorgen er dan uiteraard voor dat het machtigingsverzoek weer wordt ingetrokken.

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking !

Voorbeeld van de brief met QR code

Contactpersoon:
Marian Deijbel
Gerelateerde artikelen
Bel ons: +31 70 356 0796