sluit
Update regelmatig uw testament
Leestijd:

Veel ondernemers hebben ooit wel eens een testament op laten stellen. Óf bij de start van de onderneming óf bij samenwonen/trouwen óf bij de geboorte van een kind. Vaak verdwijnt deze in de kluis en wordt er niet meer naar omgekeken.

Persoonlijke situaties en omstandigheden wijzigen echter. Ook fiscale wet- en regelgeving heeft invloed op een juiste uitwerking van een testament.

TIP 1: Het is verstandig om je testament periodiek te laten toetsen om te bepalen of het nog conform je wensen is en nog fiscaal optimaal is.

TIP 2: Het levenstestament
Als je als ondernemer door langdurige ziekte onverwacht uitvalt, is de kans groot dat de onderneming tijdelijk stuurloos is. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de continuïteit van de onderneming en soms zelfs leiden tot (bijna) faillissement. Het levenstestament kan dan een oplossing zijn.

In een levenstestament leg je vast wie jouw financiële, medische en persoonlijke zaken gaat regelen als je dit zelf niet meer kunt. En op welke manier die persoon dat zal doen. Zo hou je zelf de regie.

Je testament laten checken? Of een levenstestament op laten stellen?

Wij kunnen adviseren en met gespecialiseerde notarissen in ons directe netwerk snel schakelen.

Neem contact met ons op!

Contactpersoon:
Martijn Roijen RB
Gerelateerde artikelen
Bel ons: +31 70 356 0796