sluit
SBA – vernieuwd proces
Leestijd:

Voor al onze klanten waarvoor wij belastingaangiften samenstellen, vragen wij zogenaamde ‘SBA’ machtigingen aan bij de belastingdienst. Door de wijzigingen in de AVG/GDPR is het controle proces van de SBA’s gewijzigd. Wij leggen het vernieuwde proces graag even aan u uit.

SBA staat voor: service bericht aanslagen.

Indien wij van u een machtiging hebben voor het aanvragen van SBA’s, dan krijgen wij van elke aanslag inkomstenbelasting, zorgverzekeringswet bijdrage en vennootschapsbelasting van de fiscus een digitaal bestand. Dit bestand krijgen wij vaak al binnen voordat de fysieke aanslag bij u per post binnenkomt.

Het bestand van de SBA wordt door onze fiscale software gecontroleerd en vergeleken met door ons ingediende belastingaangiften. Als de aanslag akkoord is, krijgt u vanuit onze systemen een emailbericht verzonden, met de volgende inhoud:

  • De afzender van dit emailbericht: Unit4 Fiscaal Gemak / noreply@unit4fiscaalgemak.nl (tip: voeg dit adres toe aan uw adresboek / vertrouwde afzenders)
  • Onderwerp: Smit en de Wolf / SBA type en jaar (bv: IB 2017) / naam van de belastingplichtige
  • Link naar het aanslag bestand en rapportage (PDF)
  • Vermelding van uw relatiebeheerder/accountant en fiscalist van ons kantoor

De link is te openen met de combinatie van uw emailadres (waar ons bericht naar toe is gezonden) en de laatste cijfers van het BSN (voor IB/ZVW aanslagen) of RSIN (voor VPB aanslagen).

Het BSN en/of RSIN mogen wij op basis van de AVG/GDPR helaas niet vermelden in het emailbericht.

De rapportage in de link is een pdf bestand waarin o.a. de hoogte en de specificaties van de aanslag in wordt vermeld.

De belastingdienst vermeld in de SBA helaas geen betalingskenmerk. Deze treft u wel aan op de fysieke aanslag die u per post ontvangt van de fiscus op het vestigingsadres.

Voor inhoudelijke vragen over de SBA kunt u altijd contact opnemen met uw eigen relatiebeheerder en/of dossier verantwoordelijk fiscalist.

Heeft u vragen over het SBA proces ? Neem dan contact op met Marian Deijbel: 070-3560795 / deijbel@smitwolf.nl.

 

Contactpersoon:
Marian Deijbel
Gerelateerde artikelen
Bel ons: +31 70 356 0796