sluit
We zijn onderdeel van je management team
Onze kijk op onze dienstverlening
Contact ons
Al ruim 40 jaar in het vak
Hoe wij werken

Het midden -en kleinbedrijf is de motor van de Nederlandse economie

Het midden en kleinbedrijf is de motor van de Nederlandse economie.

En nu is dit meer dan ooit het geval. Dankzij moderne technologie zijn kleinere bedrijven in staat om het te winnen van grote corporates. Denk maar aan Marqt, de kleine, maar luxe supermarktketen die het opneemt tegen Albert Heijn, bijvoorbeeld. Of de eigenwijze fietsenfabrikant Van Moof, die Gazelle uitdaagt.

Kortom: de impact van het MKB groeit.

Maar daarmee lijkt ook de complexiteit voor de ondernemer te groeien: bedrijven moeten aan steeds meer en wet- en regelgeving voldoen; de administratie wordt ingewikkelder; digitale technologie speelt een steeds grotere rol; de financiële belangen worden groter; de behoefte aan funding om te kunnen schalen groeit, maar banken verstrekken steeds minder makkelijk een lening; kortom: Het wordt er allemaal niet eenvoudiger op.

Ondernemen wordt steeds complexer

Wij bieden je raad en daad waar je écht wat aan hebt

En dat is nou precies de reden van ons bestaan.

Bij Smit & de Wolf overzien we namelijk alles wat met de cijfers van je onderneming te maken heeft. Om te beginnen automatiseren en controleren we je complete administratie, dat is vanzelfsprekend. Maar we gaan nog veel verder. Van het verbeteren van je solvabiliteit tot het vinden van alternatieve financieringsvormen; van het bepalen van de waarde van je bedrijf tot Due Dilligence onderzoeken; van hulp bij overnames tot superslim belastingadvies. Bij Smit & de Wolf denken we met je mee.

Daarbij voelen we ook nog met je mee:

We zijn net zo trots als jij, als je een belangrijke omzetdoelstelling hebt behaald. Onze klanten ervaren ons zelfs als een onderdeel van hun team: zo maakte een belangrijke klant voor één van onze accountants zelfs een visitekaartje van zijn bedrijf, met daarop de titel ‘CFO’. We realiseerden ons meteen dat dit de kern van onze dienstverlening raakte. Sindsdien hanteren we de slogan: Smit & de Wolf is er voor elke ondernemer die wel een CFO kan gebruiken.

Een klant maakte voor ons een visitekaartje met als functietitel 'CFO'

Het team

We zien ondernemers niet als een klant die voor onze omzet moet zorgen. We zien ons als een onderdeel van het team van onze klant.

 • Partner / fiscalist
  Henk-Jan Garnaat RB MB

  Henk-Jan is als 'CFO' voor zijn klanten altijd op zoek naar succes. Als ervaren fiscalist is hij gespecialiseerd in de financiële en fiscale aspecten van vastgoed en fusies en overnames, en overziet hij tevens altijd het 'grotere plaatje'.

 • Partner / accountant
  Dave Lodder AA

  Dave heeft hart voor het MKB en is expert op het gebied van bedrijfsopvolging, overnames, herstructureringen, reorganisaties, financieringsvraagstukken en fiscale optimalisaties. Wat de uitdaging ook is, Dave komt met altijd met een passende oplossing.

 • Partner / accountant
  Robert-Jan Peeters AA

  Robert-Jan is een zeer ervaren adviseur op zowel strategisch als praktijkniveau. Hij adviseert en assisteert bij het formuleren van strategie en doelstellingen, maar zorgt ook dat de financiële administratie goed wordt ingericht. Daarnaast is hij expert als het gaat om waarderen van ondernemingen bij aan- en verkooptransacties.

 • Partner / accountant
  Rutger de Wolf MSc RA

  Rutger is de zoon van één van de oprichters van Smit & de Wolf. Hij fungeert als CFO voor meerdere klanten, is eindverantwoordelijk voor de samenstelpraktijk en controlepraktijk bij Smit & de Wolf, en daarnaast specialist op het gebied van Due Dilligence.

 • Senior assistent accountant
  René Baven

  René is expert op het gebied van geautomatiseerde inrichting van de financiële administratie en ervaren sparringpartner voor zowel kleine als (middel)grote ondernemingen. Hij bedient een vaste groep MKB-ondernemers, en fungeert op dagelijkse basis als adviseur en sparringspartner.

 • Assistent accountant
  Ashwien Wins

  Ashwien lost graag vraagstukken op, en ondersteund onze accountants en relatiebeheerders. Naast zijn werkzaamheden bij Smit & de Wolf doorloopt hij een duaal accountancy studietraject.

 • Senior assistent accountant
  Frank van Vliet

  Frank is een zeer ervaren relatiebeheerder van (middel)grote MKB+ ondernemingen. Hij werkt met veel oog voor detail, en focust op een multidisciplinaire aanpak. Hij hecht waarde aan langdurige cliëntrelaties, en gelooft in goede begeleiding van 'wieg tot graf'.

 • Assistent accountant
  Richard de Graaf

  Richard ondersteunt de accountantspraktijk, en leert het liefst elke dag iets nieuws. Na een korte carrière als profvoetballer is hij ondertussen als lange tijd actief belast met de verwerking van financiele administraties van onze cliënten.

 • Belastingadviseur
  mr. Bas Vogelzang

  Bas is actief als adviseur op onze fiscale praktijk en biedt juridische ondersteuning aan de salarisdesk. Hij stelt (complexe) aangiften samen van zowel particulieren als ondernemers en verstrekt fiscaal en juridische advies, en werkt graag met korte lijnen naar de cliënt. Bas heeft arbeids- en fiscaal recht gestudeerd en met succes afgerond!

 • Belastingadviseur
  Martijn Roijen RB

  Martijn is eindverantwoordelijk voor onze afdeling vennootschapsbelasting, en houdt van opereren in een continu wijzigend speelveld. Hij is gespecialiseerd in estate- en financiële planning, en haalt de meeste voldoening uit succesvol opereren in een snel en continu veranderend speelveld.

 • Secretaresse
  Marian Deijbel

  Marian staat dagelijks klaar voor onze cliënten, en is op die manier altijd betrokken bij het menselijke aspect van de business. Ze ontvangt al onze cliënten en relaties met een grote glimlach en wordt gezien als het visitekaartje van ons kantoor.

 • Accountant
  Peter van der Poel AA

  Peter houdt zich bezig met het bedienen van een breed cliëntenbestand dat varieert van startende (jonge) ondernemingen tot middelgrote (controleplichtige) ondernemingen. Hij ontzorgt cliënten door middel van een slim ingerichte geautomatiseerde financiële adminstratie en brengt ondernemers verder met relevante kennis en know-how.

 • Assistent accountant
  Maarten Doekes

  Maarten is specialist als het om Exact Online gaat, en houdt van een no-nonsense aanpak. Hij loopt voorop in het omarmen van nieuwe ICT-oplossingen binnen accountancy, en voegt hiermee continu waarde toe aan de dienstverlening naar onze klanten.

 • Senior assistent accountant
  Gerard de Jager

  Gerard is dé specialist voor de horecabranche bij Smit & de Wolf, en loopt warm voor de diversiteit en de afwisseling binnen ons vak. Als ervaren adviseur is hij altijd bezig met het zo efficient mogelijk inrichten van de financiële administratie van zijn cliënten.

 • Senior assistent accountant
  Wil de Boer

  Wil is opgegroeid in de controlepraktijk, en heeft zich vervolgens ontwikkeld tot specialist in de samenstelpraktijk. Met zijn grote affiniteit met ICT is hij naast zijn specialisme ook op andere gebieden van waarde voor zijn cliënten.

 • Office Manager
  Ellis den Bol-Breukel

  Ellis is het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Ze houdt als vraagbaak voor collega's Smit & de Wolf dagelijks draaiend, en is daarnaast verantwoordelijk voor onze financiële administratie.

 • Senior assistent accountant
  Sander de Wolf

  Sander is als specialist in financiële processen en Exact Online relatiebeheerder van diverse portefeuilles van MKB-ondernemers. Ook is hij sparringpartner van DGA's. Hij werkt oplossingsgericht en is de oudste zoon van één van de oprichters van Smit & de Wolf.

 • ICT / Systeembeheer
  Mark Peeters

  Mark optimaliseert digitale processen, en zorgt daarmee voor efficientie aan voor zowel onze klanten als voor Smit & de Wolf. Met virtualisatie als specialisme voegt hij zowel intern als extern waarde toe aan de vele digitale processen waarmee we in aanraking komen.

 • Secretaresse
  Vicky van Herk-Mattheus

  Vicky is ons dagelijkse aanspreekpunt voor alle cliënten; ze weet voor iedere vraag de juiste collega te vinden, en is daarnaast verantwoordelijk voor onze webcare. Ze houdt van de afwisselende werkzaamheden en is daarom al jaren werkzaam bij Smit & de Wolf.

 • Assistent belastingadviseur
  Nourdin Salhi

  Nourdin is specialist in vennootschapsbelasting, teamplayer en vraagbaak voor fiscale vraagstukken. Hij werkt graag aan diverse, uitdagende vraagstukken en onder andere verantwoordelijk voor het samenstellen van alle aangiften bij Smit & de Wolf.

 • Senior loonadministrateur
  Rajin Charan
 • Assistent accountant
  Ralph Edelschaap
 • Junior belastingadviseur
  mr. Richard Schelvis
 • Assistent accountant
  Mats Voshol
 • Senior loonadministrateur
  Ivonne den Os
 • Junior belastingadviseur
  Bob de Lange
 • Assistent accountant
  Joey Toet
 • Junior assistent accountant
  Valentino Zoutenbier
 • Junior assistent accountant
  Karim Mehrez
 • Loonadministrateur
  Paula van der Heijden
Bel ons: +31 70 356 0796